אוזני המן שוקולד-פיסטוק

אם נמאס לכם כבר מהמילויים הקלאסיים של אוזני המן, או אם סתם בא לכם על השילוב המושלם של שוקולד ופיסטוק – זה המתכון בשבילכם!

holding a chocolate hamantaschen with pistachio filling and chocolate cover

השבוע יש לי מלא סיבות לחגוג! פורים כאן, אנחנו עדיין בתחילת שנת 2020 ועשור חדש זה תמיד מרגש; ויותר מהכל – השבוע עלה לאוויר הבלוג בעברית!

בצק אוזני המן שוקולד
בצק שוקולד.
אבקת פיסטוק וסוכר
אבקת פיסטוק וסוכר.

זוהי ההזדמנות המושלמת לקחת קצת פסק זמן מאוזני המן הקלאסיות במילוי פרג ולהשתגע עם טעמים חדשים.

קורצת עיגולי אוזני המן
מניחה מילוי פיסטוק
מקפלת אוזני המן שוקולד-פיסטוק
אוזני המן שוקולד-פיסטוק לפני אפיה

בחג הזה בחרתי לשתף אתכם בגרסה שלי לשילוב הטעמים המנצח של שוקולד ופיסטוק.

מצפה אוזן המן בציפוי שוקולד
אוזני המן שוקולד-פיסטוק מוכנות להגשה

שמרו על קשר

הירשמו לקבלת מתכונים, עדכונים, פעילויות ועוד.

הכניסו את כתובת המייל שלכם

מתכון

זמן הכנה
40 דקות
זמן אפיה
20 דקות
קושי
מנות:
25
אוזני המן

רכיבים

בצק שוקולד
  • 1 כוס קמח כוסמין לבן או קמח לבן
  • 0.25 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק
  • 0.25 כפית אבקת אפיה
  • 0.25 כוס סוכר קנים אורגני
  • 3 כפות אבקת קקאו נא (raw)
  • 1 קורט מלח
  • 80 גרם שמן קוקוס מוצק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 80 מ"ל קרם קוקוס
מלית פיסטוק
  • 1 כף פשתן טחון טרי
  • 2.5 כפות מים
  • 50 גרם פיסטוק טבעי
  • 50 גרם סוכר קנים אורגני
  • 25 גרם קמח שקדים או שקדים טחונים דק
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף קרם קוקוס
ציפוי שוקולד
  • 100 מ"ל קרם קוקוס
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
  • 50 גרם פיסטוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק – מוסיפים את הקמח, קמח שקדים, אבקת האפיה, הסוכר, הקקאו והמלח למעבד מזון ומערבלים יחד. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבלים בפולסים עד לקסלת תערובת פירורית. מוסיפים את הוניל וקרם הקוקוס ומערבלים בפולסים רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק (נזהרים לא לערבל יתר על המידה). אם אין לכם מעבד מזון, אפשר להשתמש במיקסר עם וו הגיטרה במהירות בינונית-גבוהה.

  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, משטחים לדיסקית ועוטפים בנילון נצמד. מקררים במקרר כ-20 דקות.

  3. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  4. מכינים את מלית הפיסטוק - בעקרה קטנה או כוס, מערבבים יחד את הפשתן הטחון והמים ליצירת "ביצת" פשתן. מניחים בצד ל-5 דקות.

  5. טוחנים יחד את הפיסטוק והסוכר עד לקבלת אבקה דקה. בקערה בינונית מערבבים יחד את יתר מרכיבי המלית עם ביצת הפשתן ואבקת הפיסטוק. מניחים בצד.

  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים למשטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 סנטימטר באמצעות חותכן או כוס עגולה.

  7. במרכזו של כל עיגול בצק, מניחים כפית ממילוי הפרג ומעצבים לאוזני המן בעזרת האגודלים והאצבעות.

  8. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה קלה.

  9. מכינים את ציפוי השוקולד – מביאים את קרם הקוקוס לרתיחה קלה בסיר קטן ומסירים מהאש. מערבבים היטב עם השוקולד הקצוץ או השוקולד צ'יפס.

  10. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר כ-5 דקות. טובלים כל אוזן המן בציפוי שוקולד ומקשטים בפיסטוקים קצוצים. מעבירים לרשת צינון עד להגשה.

הערות
  • על מנת שאוזני המן ישמרו על צורתן בזמן האפיה, חשוב להדק היטב את הפינות.

  • אם יש זמן, מומלץ להכניס את העוגיות למקפיא ל-20 דקות לפני אפיה כדי להבטיח תוצאה מושלמת.

הכנתם את המתכון?

תייגו את @vganish באינסטאגרם והשתמשו בהשטאג #vganish

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
הזינו תוכן לתגובה