מרק גספצ'ו קר עם טוויסט

מרק כתום מרענן וקיצי, על בסיס ירקות ועדשים כתומות.

מרק גספצ'ו טבעוני קר עם עדשים ותירס

מידי פעם אני מקבלת בקשה ספציפית למתכון שמתחבר בדיוק למשהו שאני עובדת עליו.

כך קרה עם המרק הזה.

אחת ממשתפות הסדנה "המשפחה הטבעונית שלי" ביקשה מתכון למרק קר בשילוב קטניות.

והרי אני כל היום עסוקה בלחשוב על רעיונות נוספים לשילוב קטניות בתזונה המשפחתית שלנו ושלכם.

כך נולד המתכון הזה.

למרות התוספת של העדשים המרק עדיין קליל ויש לו טעם נפלא של קיץ.

מרק גספצ'ו טבעוני קר עם תוספות של תירס, עגבניות, מלפפון ובזיליקום
קערה של מרק גספצ'ו טבעוני קר מוכנה להגשה

שמרו על קשר

הירשמו עכשיו וקבלו את ספרון המתכונים הדיגטלי "ביבי ויגניש" ישירות למייל שלכם.

הכניסו את כתובת המייל שלכם

מתכון

זמן קירור
6 שעות
זמן הכנה
10 דקות
קושי
מנות:
5

רכיבים

למרק

  • 2 קלחי תירס
  • 2 מלפפונים
  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 400 גרם עגבניות שרי
  • 1 שן שום
  • 4 כפות עדשים כתומות מבושלות
  • 0.25 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 0.25 כפית מלח
  • 0.25 כפית פלפל שחור

לקישוט

  • גרגרי תירס
  • מלפפון קלוף חתוך לקוביות
  • עגבניות שרי פרוסות או קצוצות
  • בזיליקום טרי קצוץ
  • מעט שמן זית
  • קוביות קרח או קרח גרוס

הוראות הכנה

  1. מנקים את התירס ומבשלים בסיר עם מים רותחים ל-5 דקות בלבד. מוציאים מהמים ושוטפים במים קרים לצינון מהיר. בעזרת סכין מורידים את הגרגרים.

  2. שוטפים את הירקות וקולפים את השום. מוסיפים את כל רכיבי המרק לבלנדר חזק או לקערה המתאימה לשימוש בבלנדר ידני ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית.

  3. מעבירים את המרק לכלי סגור לקירור של 6 שעות לפחות (המרק במיטבו יום אחרי ההכנה).

  4. מגישים עם כמה קוביות קרח, מקשטים עם ירקות קצוצים, שמן זית, גרגרי תירס ובזיליקום.

הכנתם את המתכון?

תייגו את @vganish באינסטאגרם והשתמשו בהשטאג #vganish