קבבוני סלק טבעוניים על מקל קינמון לצד סלט כרוב אדום

מתכון חובה ליום העצמאות ולכל אירוע ברביקיו עם משפחה וחברים.

קבב סלק טבעוני על מקלות קינמון עם טחינה לצד סלט כרוב אדום

קבב בולגרי? קבב רומני? עזבו שטויות, קבב סלק עסיסי זה ה-דבר לחגיגות העצמאות!

ואני רבע בולגריה אז יש לי זכות השתתפות בדיון הזה.

קבבוני סלק טבעוניים על מקלות קינמון לפני בישול

המתכון הזה הוא שדרוג של מתכון שיצרתי עבור ספרון המתכונים החינמי שלי, בייבי ויגניש: טבעונות גמישה לקטנטנים, והוא פשוט וואו!

כולם ירצו לטעום ממנו, טבעונים או קרניסטים, מבוגרים, פעוטות וילדים. אז תשקלו ברצינות להכפיל כמויות.

אגב, גם הגרסה המשודרגת מתאימה לקטנטנים (טום אכל בהנאה). ואם אתם כאן ורוצים לקבל את ספרון המתכונים המדובר, תגיבו למטה או תיצרו איתי קשר ברשתות החברתיות ואדאג לשלוח אליכם.

קבב סלק שלקחתי בו ביס
סלט כרוב אדום עם מיונז טבעוני

שמרו על קשר

הירשמו לקבלת מתכונים, עדכונים, פעילויות ועוד.

הכניסו את כתובת המייל שלכם

מתכון

זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
20 דקות
קושי
מנות:
4

רכיבים

לקבבוני סלק
  • 3 סלק
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 0.75 כפית מלח
  • 3 כפות שמון זית + מעט לשימון נייר האפיה
  • 0.5 כוס שיבולת שועל דקה
  • 5 כפות קמח עדשים כתומות
  • 16 מקלות קינמון
לסלט כרוב אדום
  • 0.5 כרוב אדום
  • 0.5 כפית מלח
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1.5 כפות מיונז טבעוני

הוראות הכנה

  1. קולפים את הסלקים חותכים לרבעים ומעבירים לבישול בסיר עם מים רותחים. מבשלים כ-20 דקות עד שמזלג ננעץ בסלק בקלות. מוציאים מהמים ושוטפים במים קרים לצינון מהיר.

  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  3. בינתיים קוצצים דק-דק את הבצל, השום, והפטרוזיליה (אני משתמשת במעבד המזון לטובת קיצוץ מהיר וקטן במיוחד).

  4. מגררים את הסלקים במגררת דקה או בדיסקית יעודיית במעבד המזון.

  5. מערבבים יחד בקערה גדולה את הירקות הקצוצים והסלק, מוסיפים מיץ לימון, כמון, פפריקה, שמן זית, קמח עדשים ושיבולת שועל ומערבבים היטב. מניחים בצד.

  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים במעט שמן זית באמצעות מברשת קטנה.

  7. עם ידיים לחות יוצרים קבבוני סלק סביב מקלות הקינמון ומניחים על נייר האפיה המשומן. משמנים במעט שמן זית גם מלמעלה.

  8. אופים כ-20 דקות.

  9. מוציאים את הקבבונים מהתנור ומגישים לצד פיתה ללא גלוטן, טחינה וסלט כרוב אדום.

  10. לסלט הכרוב - קוצצים את הכרוב לפרוסות דקיקות, מערבבים בקערה עם המלח והלימון ומניחים בצד ל-20-30 דקות עד שהכרוב מתרכך ומגיר מעט נוזלים. מערבבים עם המיונז הטבעוני ומגישים.

הכנתם את המתכון?

תייגו את @vganish באינסטאגרם והשתמשו בהשטאג #vganish

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
הזינו תוכן לתגובה