עוגת (כמו) דבש טבעונית

עוגת תמרים לחה עם תבלינים וטעמים ממש כמו עוגת ראש השנה מסורתית.

עוגת דבש טבעונית

זו עוגה נפלאה.

כזו שרק תרצו ליישר שוב ושוב.

מהסוג שאי אפשר להשאיר לרגע על השיש, כי היא פשוט תתחסל.

והטעם - ממש כמו דבש.

מושלמת לשנה טובה ומתוקה!

עוגת דבש טבעונית

שמרו על קשר

הירשמו לקבלת מתכונים, עדכונים, פעילויות ועוד.

הכניסו את כתובת המייל שלכם

מתכון

זמן הכנה
15 דקות
זמן אפיה
45 דקות
קושי
מנות:
1
אינגליש קייק גדולה

רכיבים

  • 250 גרם תמרים בואקום או תמרי מג'הול מגולענים ומושרים ל-10 דק במים רותחים
  • 220 גרם רסק תפוחים טבעי לא ממותק
  • 1 כוס משקה צמחי לא ממותק או חלב שקדים ביתי
  • 50 גרם שמן קוקוס מומס
  • 1 כוס קמח כוסמין 70% מלא
  • 1 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 0.75 כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 קורט ציפורן טחון
  • 1 קורט ג'ינג'ר טחון
  • 1 קורט הל טחון
  • 1 קורט מלח
לסירופ תה
  • 0.25 כוס מים רותחים
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית תה אסאם (או תיון אחר)

הוראות הכנה

  1. משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה (נקראית גם תבנית לחם) ומצפים בפס של נייר אפיה לאורכה ועוד פס נייר אפייה צר לרוחב (לשליפה קלה של העוגה מהתבנית). מחממים תנור ל-175 מעלות.

  2. אם משתמשים בתמרים בוואקום- בוררים חתיכות קשות או גלעינים. אם משתמשים בתמרים שלמים- טוחנים אותם לעיסה במעבד מזון או בלנדר חזק או שקוצצים דק ככל הניתן באמצעות סכין.

  3. בקערה גדולה או מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים יחד את עיסת התמרים ורסק התפוחים. מוסיפים בהדרגה את המשקה הצמחי ושמן הקוקוס, עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה.

  4. מוסיפים את הקמחים, אבקת האפיה, סודה לשתיה, הסוכר והתבלינים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מעבירים את התערובת אל התבנית ומשטחים ליצירת שכבה אחידה באמצעות לקקן או כף.

  6. אופים כ- 45 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור בטמפרטורת החדר לפני חלוץ העוגה מהתבנית.

  7. בינתיים מכינים את הסירופ- מערבבים יחד את המים, הסילאן והתה. כעבור 5 דקות, מסננים את עלי התה או מוציאים את התיון.

  8. נעזרים בפס נייר האפיה הרוחבי כדי לחלץ את העוגה לצלחת הגשה (ואפשר גם להפוך אותה אם זה נוח יותר). יוצקים את הסירופ לאט לאט ובהדרגה על העוגה, עד שהוא נספג היטב. מגישים.

הערות -
  • ניתן לכסות ולשמור עד 3 ימים במקרר, אך העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר.

  • במקום התבלינים המצויינים במתכון אפשר להשתמש ב- 1.5 כפיות של תערובת תבלינים טחונים לצ'אי (בלי התה) כמו במתכון הזה.

הכנתם את המתכון?

תייגו את @vganish באינסטאגרם והשתמשו בהשטאג #vganish

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
הזינו תוכן לתגובה