מלאי כופתא טבעוני מבטטה וחומוס

כופתאות קטנות על בסיס חומוס, בטטה וטופו, עם רוטב כתמתם משגע. עוד מתכון מעולה לפסח.

מלאי כופתא טבעוני מוכן להגשה

איך זה תמיד שהמנות שאני מכינה באלתור יוצאות הכי טעימות.

כך קרה לי עם הכופתאות האלה.

כופתאות במחבת
הזהבה וסגירה של הכופתאות במחבת.

הנבטתי חומוס ובישלתי אותו עד לריכוך בלי לדעת מה אני מתכננת לבשל.

הצצתי במקרר ובמזווה והכנתי רוטב כתום ממה שהיה בבית.

גלגלתי כופתאות קטנות שיצאו כמו עננים רכים והנחתי אותן מעל הרוטב הכתום.

הגשתי פעם אחת לצד אורז ובפעם אחרת עם פיתה במחבת ללא גלוטן. בשני המקרים יצא מעולה. לקטנטנים אני ממליצה לשמור כמה כופתאות בצד ולהגיש בלי הרוטב.

מלאי כופתא ברוטב קארי כתום
מחזיקה כופתא אחת של מלאי כופתה

שמרו על קשר

הירשמו עכשיו וקבלו את ספרון המתכונים הדיגטלי "ביבי ויגניש" ישירות למייל שלכם.

הכניסו את כתובת המייל שלכם

מתכון

לתכנן מראש
24 שעות
זמן הכנה
90 דקות
קושי
מנות:
6

רכיבים

לכופתאות

  • 200 גרם חומוס מונבט ומבושל (משקל במצב יבש לפני הבישול)
  • 1 בטטה קטנה מבושלת
  • 300 גרם טופו
  • 1 חבילת כוסברה
  • 2 שן שום
  • 1 חתיכת ג'ינג'ר טרי בגודל חצי אצבע
  • פלפל ומלח, לפי הטעם
  • מעט שמן זית לשימון

לרוטב

  • 4 עגבניות בשלות
  • 300 מ"ל קרם קוקוס
  • 250 מ"ל מים
  • 1 חתיכת ג'ינג'ר טרי בגודל חצי אצבע
  • 1 בצל
  • 3 שן שום
  • 3 גזר
  • 1.5 כפות אבקת קארי (התבלין)
  • פלפל ומלח, לפי הטעם
  • מעט שמן זית לשימון

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהשריה, הנבטה ובישול של גרגרי החומוס עד לקבלת גרגרים רכים למאכל. ראו את ההנחיות שלי לגבי הנבטת חומוס במתכון הזה לפאלפל (אני כותבת שם גם על היתרונות שבהנבטה). לאחר ההנבטה מעבירים את החומוס לסיר ומכסים במים (כ-5 ס"מ מעל הגרגרים), מכסים ומבשלים עד לריכוך מלא (כשעה). כמובן שאם תרצו, אפשר להשתמש גם בחומוס מצנצנת.

  2. קולפים בטטה קטנה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך (כ-20 דקות). מסננים ממי הבישול ומניחים בצד לקירור בטמפרטורת החדר.

  3. מסננים את החומוס ממי הבישול (אותם כדאי לשמור להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס רכות או קינוח אחר) ומניחים בצד לקירור בטמפרטורת החדר.

  4. שוטפים את הכוסברה ומפרידים את העלים מהגבעולים. קולפים את חתיכת הג'ינגר ושיני השום.

  5. מוסיפים את החומוס, הבטטה, הכוסברה, הג'ינג'ר, הטופו והשום למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.

  6. באמצעות ידיים רטובות, יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים בינתיים במקרר.

  7. הכנת הרוטב - מערבלים יחד בבלנדר, מעבד מזון או בלנדר מוט, את קרם הקוקוס, המים, חצי מכמות העגבניות והג'ינג'ר עד לקבלת תערובת כתומה ואחידה.

  8. קולפים את הבצל, הגזזר והשום. קוצצים את הבצל והשום, חותכים את שאר העגבניות לקוביות, ואת הגזר חותכים לעיגולים דקים יחסית.

  9. מחממים סיר רחב עם מעט שמן זית מעל להבה בינונית, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את אבקת הקארי ומבשלים דקה נוספת, מוסיפים את תערובת הקוקוס והעגבניות, את הגזר והעגבניות החתוכים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד לריכוך של הגזר (כ-20 דקות). מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.

  10. בינתיים מוציאים את הכופתאות מקירור. משמנים מחבת נון-סטיק עם מעט שמן זית ומחממים מעל להבה בינונית. מניחים את הכופתאות במחבת רק ל"סגירה" והשחמה קלה מהצדדים (ראו תמונה למעלה).

  11. מסירים מהאש ומניחים בצד.

  12. כשהרוטב מוכן, מסדרים את הכופתאות בתוך הסיר ומגישים.

  13. הצעת הגשה - לצד קערת אורז או פיתה במחבת ללא גלוטן.

הערות

  • הכופתאות מאד רכות ועדינות ולכן עשויות להתפרק בחימום מחדש. אם בכל זאת רוצים לחמם שוב אני ממליצה להוסיף כמה כפות של קמח חומוס לבלילה.

  • אם תרצו להגיש לקטנטנים, אפשר להפחית בתבלינים או לחלופין לשמור מעט כופתאות בצד ולהגיש בלי הרוטב.

הכנתם את המתכון?

תייגו את @vganish באינסטאגרם והשתמשו בהשטאג #vganish