מרק אפונה יבשה טבעוני

מנה מנחמת ועשירה בחלבון וברזל, שמשתלבת נפלא בשולחן המשפחה.

מרק אפונה יבשה טבעוני עם שמיר ולימון

אין כמו סיר של מרק עשיר וטעים.

מפנק, מחמם, מנחם.

ככה בחרתי לפתוח השנה את עונת המרקים.

שימו לב שאני מתייחסת אל האפונה כמו כל הקטניות ומשרה אותה לפני הבישול (בעיקר בשביל להקל על העיכול). אך אין חובה להשרות, והיא אפילו תתרכך מהר יותר בלי השריה. לשיקולכם.

מרק אפונה יבשה טבעוני עם שמיר ולימון
כף של מרק אפונה יבשה טבעוני עם שמיר ירקות כתומים ולימון

שמרו על קשר

הירשמו עכשיו וקבלו את ספרון המתכונים הדיגטלי "ביבי ויגניש" ישירות למייל שלכם.

הכניסו את כתובת המייל שלכם

מתכון

זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
שעתיים
קושי
מנות:
6

רכיבים

  • 1 בצל לבן
  • 2 שיני שום
  • 1 שורש סלרי
  • 3 מקלות סלרי
  • 1 כרישה
  • 1 בטטה בינונית
  • 4 גזרים
  • 1.25 כוסות אפונה יבשה (מומלץ להשרות ללילה, ראו הערות למטה)
  • 0.5 צרור שמיר (לא לוותר!)
  • 5.5 כוסות מים
  • 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
  • 0.5 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • להגשה - שמיר קצוץ, פלח לימון

הוראות הכנה

  1. מסננים את האפונה ממי ההשריה ושוטפים היטב.

  2. קולפים את הירקות. חותכים את הבצל, שורש הסלרי, הבטטה והגזרים לקוביות קטנות. קוצצים את השום, הסלרי, הכרישה (חלק לבן בלבד) והשמיר.

  3. מחממים סיר גדול עם שמן זית מעל להבה בינונית, מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי (שורש ומקלות), כרישה, פלפל ומלח. מטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את הגזרים, הבטטה והאפונה, ומטגנים עוד כ- 3 דקות.

  4. מוסיפים את השמיר הקצוץ והמים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים לפחות, עד שהאפונה מתתרככת.

  5. מגישים עם שמיר קצוץ ומעט מיץ לימון טרי.

הערות

  • האפונה מתרככת מהר יותר אם לא משרים אותה כלל, אך אז מוותרים על היתרונות של השריית קטניות (הקלה בעיכול ועוד).

  • וודאו שהאפונה היבשה שלכם לא מעופשת וישנה. מומלץ לרכוש בחנות עם תחלופה גבוהה ולא להשתמש בחבילה שישבה אצלכם שנה+ במזווה.

  • אם רוצים, אפשר לטחון את המרק באמצעות בלנדר או בלנדר מוט.

הכנתם את המתכון?

תייגו את @vganish באינסטאגרם והשתמשו בהשטאג #vganish