צ'אי לאטה עם מלא תבלינים

משקה מחמם ומפנק שמתאים בדיוק לקרירות של בוקר סתווי או שבת גשומה.

צ'אי לאטה הודי עם מלא תבלינים

אני מכורה לקפה. הנה אמרתי את זה. אין כמו לפתוח את הבוקר עם ריח של קפה שמבעבע במקניטה.

אבל איכשהו בימים האחרונים, עם הקרירות שנכנסה פתאום, בא לי להתפנק במשקה אחר. מה גם שאני בטוחה שהפסקה קטנה תעשה רק טוב לגוף שלי.

כוס צ'אי לאטה עם תבלינים

צ'אי לאטה הוא ממש ההגדרה לפינוק של בוקר. אני אוהבת להשקיע ולבשל אותו עם חלב שקדים ביתי. אם רוצים להפוך את זה להרגל קבוע, אני ממליצה להכין את תערובת התבלינים מראש ולשמור בצנצנת.

מחזיקה כוס צ'אי לאטה עם חלב שקדים וקינמון

שמרו על קשר

הירשמו לקבלת מתכונים, עדכונים, פעילויות ועוד.

הכניסו את כתובת המייל שלכם

מתכון

זמן הכנה
2 דקות
זמן בישול
3 דקות
קושי
מנות:
3

רכיבים

  • 3 כוסות חלב שקדים
  • 0.5 כפית הל טחון (או 3 תרמילי הל)
  • 0.25 כפית ג'ינג'ר טחון ( או 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר/פרוס)
  • 1 קורט זרעי שומר טחונים (או 0.25 כפית זרעי שומר שלמים)
  • 0.25 כפית ציפורן טחון (או 3 מקלות ציפורן)
  • 1 קורט פלפל שחור טחון (או 4 גרגרי פלפל שחור שלמים)
  • 2 כפיות קינמון טחון (או 2 מקלות קינמון)
  • 2 כפיות תה אסאם איכותי
תוספות אפשריות
  • מייפל/ סוכר קנים
  • חלב שקדים מוקצף
  • קינמון טחון
  • כוכב אניס

הוראות הכנה

  1. מעבירים את החלב, ההל, הג'ינג'ר, השומר, הציפורן, הפלפל והקינמון לסיר קטן מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה עדינה.

  2. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את התה וממתיקים (אם רוצים). מבשלים למשך דקה נוספת.

  3. מסירים מהאש ומוזגים לכוסות דרך מסננת קטנה. מקשטים עם חלב מוקצף, קינמון וכוכב אניס ומגישים.

הערות:
  • אם משתמשים בתבלינים טחונים אפשר להכין מראש תערובת לצ'אי ולשמור בצנצנת.

הכנתם את המתכון?

תייגו את @vganish באינסטאגרם והשתמשו בהשטאג #vganish

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
הזינו תוכן לתגובה